Recol·lecció Artesanal

Normalment per extensions superiors a 5 ha, la recol·lecció es fa mecànicament i contempla les fases de: vibració (perquè caiguin les nous), recollida de la nou (amb arpilleres, o per aspiració o ventilació), pelat, rentat, primer triatge, blanquejat , assecat per aire calent, calibrat, emmagatzematge; per posteriorment preparar-les amb unitats de venda: bossa, sac, palet, etc.

Les nostres nous no tenen una recol·lecció mecànica,  i al no someter-les al procés de rentat i d’assecat per aire calent, mantenen tota la seva força vital, és a dir poden germinar; cosa que no passa amb les nous assecades amb aire calent doncs a causa de l’alta temperatura d’aquest procés han perdut tota la seva vitalitat i són estèrils. Aquest fet també té la seva importància nutricional per la nou, ja que no només ens alimentem de la part material, la part vital de la nou també ens alimenta i és essencial per la nostra salut.

Fem la recollida de les nous de forma manual i quan estan completament madures (és quan la pell està totalment oberta) i sempre en dies Fruit i Lluna Ascendent i/o Creixent, amb la qual cosa no cal pelar-les ni rentar-les, mantenint així totes les seves propietats nutricionals intactes, la seva integritat i la seva màxima conservació. Iniciem la recollida de la primera varietat de nou a mitjans de setembre.

Assequem les nous de forma natural, al Sol i a l’aire, sense la utilització de cap altre mitjà, fins arribar a la humitat del gra desitjada pel seu consum. La collita s’inicia la segona quinzena de setembre i es disposa del producte la segona quinzena d’octubre, després de finalitzar el procés de selecció, assecat i envasat.