Cultiu Sostenible

El nostre Sistema de producció agrícola superen el que s’exigeix per a la certificació com a productors ecològics (CERTIFICAT *CCPAE), que renovem cada any. Com ho superem? Ho superem milloran i equilibrant la Vida i Fertilitat del sòl, mitjançant l’aplicació des del 2011 del Metode de l’Agricultura Biodinàmica en la Finca La Barberana.

“Terradinàmica”, l’única Associació Biodinàmica d’àmbit català, ens reconeix com un Professional Agricultor Biodinàmic, per aplicar en bona pràctica el coneixement adquirit en l’agricultura biodinàmica. Aquest reconeixement ens permet utilitzar la “MARCA *TERRADINÀMICA” (www.terradinamica.cat) en els nostres productes de la Finca La *Barberana.

LA TERRA
Mantenim en tot moment l’equilibri natural, la vida i la fertilitat de la terra, tenint en compte els cicles vitals de la Naturalesa i recuperant la terra amb aportació de fem compostat, que hem vivificat durant un any en la nostra finca amb els preparats biodinàmics. Ens guiem pel Calendari biodinàmic de la Maria *Thun en la realització de totes les tasques agrícoles a l’efecte de respectar els Ritmes Naturals ( poda, abonat, realització i aplicació de preparats, aplicació per reg de fertilitzants (extractes fermentats d’ortiga, de *consuelda, de dent de lleó), atomització homeopàtica per als fongs (decocció de cua de cavall), bacteries (Necrosis Apical, etc) i per a les plagues (*carpocapsa, *ectomyelois, etc.)

Sempre respectant la terra com un ésser viu que és, i afavorint l’equilibri de l’arbre.

LA FLORA I LA FAUNA
Mantenim tota la diversitat de flora i fauna, per tal d’aconseguir un equilibri que mantingui les malalties i les plagues a nivells suportables. Aquestes no són més que símptomes d’un desequilibri de la Natura i ens avisen del qué està passant per a fer-nos saber que hem d’intervenir i ajudar.

APORTEM VITALITAT
Mantenim el camp sempre amb coberta vegetal, i com a molt es fan tres desbroçades de l’herva a l’any per a integrar la matèria orgànica i mantenir la humitat i la vida de la terra. Utilitzem fems orgànics i ecológics, el més pròxims possible de la finca, que compostem amb els 6 preparats biodinàmics, durant aproximadament un any en la mateixa finca, transformant-los en un nou organisme viu, a fi de fertilitzar i vivificar el sòl per vitalitzar els arbres.

Potenciem i protegim els arbres amb la utilització d’Extractes Fermentats de plantes com l’Ortiga i la Consolda, Infusions de Camamila com sustiut del Coure i amb Decoccions de Cua de Cavall per l’Antracnosis; i curem els plantes amb Decoccions d’arrel d’Ortiga i maceracions o infusions de plantis

Reforcem i equilibrem els arbres amb els preparats biodinàmics 500 (*boñiga) i 501 (Silici) que actuen polarment donant equilibri a l’arbre. Utilitzem preferentment la fertirrigació, front *all tractament foliar, per tal de minimitzar l’impacte dels mitjans mecànics en la terra (el pas del tractor) i a tots els seus organismes vius de què disposa. La terra és també un ésser viu!

Amb el preparat de María Thun transformem la matèria orgànica del sòl en humus i facilitem l’assimilació d’aquesta matèria orgànica. Seguim molt de prop les necessitats de la nostra plantació mitjançant la utilització de tots els mitjans tècnics al nostre abast com: les estacions meteorològiques, la realització d’analítiques (del sòl, d’aigua, i fulla), Cristal·lització Sensible, etc..

MALALTIES I PLAGUES
Combatim les plagues amb la utilització de feromones de confusió sexual per a minimitzar el seu desenvolupament. Facilitem l’hàbitat als seus depredadors naturals com per exemple ocells i ratapenats. Utilitzem paràmetres per a avaluar i controlar el nivell de població de les diferents plagues. Apliquem preferentemente mètodes homeopàtics, amb la incineració dels adults de l’insecte amb l’objectiu dissuasiu que suposa.