Descobreixen importants beneficis de consumir nous habitualment

Descobreixen importants beneficis de consumir nous habitualment

Un estudi publicat a l’Escola de Salut Pública de Havard demostra que menjar aquest fruit redueix el risc de mort

per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 28 d’agost de 2021
Un estudi realitzat per investigadors de l’Escola de Salut Pública T.H. Chan, de la Universitat de Harvard, ha demostrat que consumir nous habitualment està associat a un menor risc de mort i un augment de l’esperança de vida entre els adults. L’estudi s’ha publicat a la revista Nutrients.

“Hem après que uns grapat de nous a la setmana poden ajudar a promoure la longevitat, especialment en aquelles persones que no tenen una molt bona qualitat en la seva dieta”, apunta Yanping Li, investigador principal del Departament de Nutrició del centre. Aquest consell es pot aplicar a molta gent que vulgui millorar la seva salut.

L’estudi, que té el suport de la Comissió de la Nou de Califòrnia, ha descobert que cinc o més porcions de nous a la setmana (una porció són uns 30 grams) poden reduir el risc de mortalitat i afavorir l’esperança de vida. 30 grams de nous són una font de nutrients importants per tenir una salut òptima: inclou proteïnes, fibra, magnesi i omega-3.

En aquest sentit, consumir nous de dues a quatre vegades per setmana també podria tenir beneficis, ja que l’estudi ha descobert un 13% menys de risc de mort en general, un 14% menys de risc de morir per malalties cardiovasculars i un any més de vida en comparació amb la gent que no menja nous. Curiosament, fins i tot entre les persones amb una dieta subòptima, menjar nous està associat a beneficis, com ara menys risc de mort, especialment per malalties cardiovasculars.